Over Chiccoo

Afbeelding van een cigar box guitar - Chiccoo Guitars

Walter Chiccoo Mertens is al sinds zeer jonge leeftijd gefascineerd door bluesmuziek. Binnen het genre wordt hij bijzonder blij van de sound van Rory Gallagher, Walter Trout, Cactus, Eric Clapton en Joe Bonamassa. Gevoed door zijn enorme interesse in gitaren, is Chiccoo al jaren bezig met het bouwen en verder verfijnen van zijn favoriete instrumenten.

De laatste jaren spitst hij zich in het bijzonder toe op het vervaardigen van Cigar Box Guitars, hetgeen intussen een professionele bezigheid is geworden. Hij gaat daarbij zeer perfectionistisch en detailgericht te werk: een professionele afwerking is voor hem een must.

Stevige, vettige slidegitaar en mondharp.

Het ultieme bluesgeluid volgens Walter Chiccoo Mertens

De liefde voor zijn Cigar Box Guitars blijkt uit enorme mate van zorgvuldigheid en nauwkeurigheid die hij aan de dag legt bij de vervaardiging van elk nieuw exemplaar. Elke CBG wordt volledig zelf ontworpen en samengesteld, waardoor elk exemplaar uniek is, als ware het een kunstobject.

Alle gebruikte materialen en onderdelen zijn van een premium kwaliteit. Elke gitaarhals en sommige kasten worden afgewerkt met 3 vernislagen. Wanneer hij een nieuw instrument klaar heeft, wordt deze tenslotte gedoopt met een originele naam.